Gyermek Védelmi Misszió

Szeretet Lángja gyülekezet  bábcsoportja évente több alkalommal is útra kel és számos iskolába, óvodába, kulturális központokba és rendezvényekre viszik el a bábdarabokat a húsvéti és karácsonyi időszakban, ám a gyerekek legnagyobb örömére év közben is találkozhatnak bábosainkkal a Gödöllői tereken, Belvárosi napokon és gyereknapon. Ajándék cd-kel, fejlesztő füzetekkel és vidám dalokkal ajándékozzuk meg kedves kis közönségünket.

A jelenleg 12 főből álló bábcsapat Gödöllő térségein belül mozog.  Megfordultunk már:

 • Valkón,
 • Isaszegen,
 • Bagon
 • Galgamácsán
 • Galgahévízen,
 • Ikladon,
 • Aszódon,
 • Fóton,
 • Dányban,
 • Domonyban,
 • Tahitóújfalun.

Meghívásokat fogadunk el!

Szeretnénk több oktatási intézményben eljutni és bemutatkozni a kíváncsi gyereksereg számára. Az előadások témái mély üzenetek hordoznak, amik a gyerekek aktuális problémáira megoldásokat kíván nyújtani. Szilárd erkölcsi alapokra épülnek és mindezt játékosan a saját nyelvükön, szakemberek háttér munkájával és segítségével  tanuljuk meg és adjuk elő . A jelenetekben meg jelenik a Biblia üzenete is.

Bábcsoportunk vezetője Pál Anikó, gyermek szolgálatos

Helyettese: Ugrósdy Mariann, pedagógus

Amennyiben szeretné, hogy ellátogassunk Önökhöz is, kérem,  hívja Pál Anikót, a +36 70 608 8851 -es telefonszámon

Bábdarabjaink erkölcsi tartalma

Egy olyan társadalomban, ahol a halál-kultusz jellemző – a csuklyából nem néznek ki a tizenévesek, lesunyt fejük, szemükbe lógó hajuk eltakarja őket előled … ahol a kicsik úgy érzik, hogy családjuk szegénységének az az oka, hogy „ők vannak”, „ha nem lennének, nem lenne ennyi baj és fizetnivaló”, s ezért lelkük (személyiségük, önértékelésük) mélységesen megsérül életük egy meghatározó szakaszában – egy olyan társadalomban, ahol a megfoganó kis csecsemők felét a kukába dobják, s ahol bizonytalan a felnövekvők jövője, és ezért sötét a jövőképük is – egy ilyen társadalomban, mint a miénk, kulcsfontosságú, hogy a gyermekek pozitív üzeneteket kapjanak.

A média szinte folyamatosan önti rájuk a szennyet, az önzést és az erőszakot. Bolondnak mondja őket, ha a tisztaságot és a hűséget akarnák választani. Elengedhetetlen, hogy egyértelmű legyen számukra a pozitív magatartási minta, hogy az legyen a követendő, ami épít, ami gyógyít, ami hosszú távon boldoggá teszi őket és környezetüket. Bábdarabjaink ezt a célt szolgálják.

Az alábbi bábdarabokat összesen már több, mint félmillió gyermek látta az elmúlt hét évben. Akik az első Palántás bábdarabokat látták (1994), mára már huszonévesek. Amit láttak gyermekkorukban, azóta sem felejtették el. Élethelyzeteikben vissza-visszaköszön az evangéliumi alternatíva. Mindig mérik, amit tesznek. A mennyei mérték ott marad a gyermek szívében, s elkíséri őt fiatal és felnőtt korában is – ha egyszer meglátta, meghallotta, megértette. Bábdarabjainkban ezzel találkozik.

Minden bábdarabunk az evangéliumot tárja a gyermekek elé, az ő nyelvükön, életkoruknak megfelelő képi kifejezési módokon.

Az alábbiakban, bábdarabjainkhoz felsoroljuk azokat az erkölcsi üzeneteket és gyakorlati élet- és viselkedési mintákat, amelyek a gyermekek gondolkodását és hozzáállását formálják, és társadalmilag hasznosulnak. Attól hasznos társadalmilag a bábdarab, hogy erkölcsi üzenete van, és segít a helyes magatartási minták elsajátításában a gyermekek számára, és segíti őket a társadalomba való helyes beilleszkedésben. (Az evangélium üzenete a társadalomra hasznos viselkedést és hozzáállást formálja ki a gyermekekben.)

Mottónk: „Neveld a gyermeket az ő útjának módja szerint, még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól.” (Példabeszédek könyve 22,6.)