Idén 50 gyermek vett részt az ötnapos vidám, mozgalmas gyerekhéten. Ahogy az Alapítványunknak az egyik célja, a kedvező tábori önköltség lehetővé tett, hogy olyan gyerekek is eljöhessenek, akik hátrányos anyagi helyzetben élnek. A másik alapelvünk, hogy keresztény értékrendet ismerjenek meg a gyerekek bibliai igazságokkal. Táborunk szervezésekor fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek egy szeretetlégkörben legyenek, barátokat szerezzenek és épüljenek testileg-lelkileg.
Az önkéntesek munkájukkal segítették ezt, reggel fél 8-tól fél 5-ig gazdag programmal készültünk, és napi négyszeri étkezést biztosítottak.

Idén Dávid király életéről hallottak a résztvevők, majd délután korosztály szerinti csoportbeszélgetéseken ennek tanulságait fogalmaztuk meg, személyes kérdéseikről, problémáikról beszélhettek. Amellett, hogy kis életükre vonatkozó jó döntéseket hoztak, a témához  kapcsolódó, táncos, vidám éneklést nagyon megkedvelték a gyerekek.
Sok közös csapatépítő és ügyességfejlesztő játékkal készültünk (ismerkedős, vizes játékok, kincskeresős, kirándulás, mozgásfejlesztő játékok), de szabadidőt is biztosítottunk a számukra (foci, csocsó, kressz-pálya, pingpong, ugrálóvár). A kézműves foglalkozásoknál felfedezhették a kreativitásukat, az alkotás örömét (játékok készítése újrahasznosított anyagokból, festés, fonás, gyöngyözés, famegmunkálás), de naponta egy tematikus programmal is készültünk. Egy-egy meghívott vendégek mutatták be nekik a saját foglalkozásaikat, akiktől nagy lelkesen kérdezgettek a gyerekek. Volt asztalos, fizikus, orvos, mezőgazdász a traktorjával és a rendőrség jött hozzánk. Mindezekkel az is a célunk volt, hogy a gyerek meglássák, milyen sokféle tehetséggel és érdeklődéssel rendelkeznek mások és ők is, és hogy minden szakma fontos, a nehézsége mellett öröme és célja van.

A táborzáró estén a náluk eggyel idősebb korosztály egy értékes jelenettel készült, majd a gyerekek előadták, elmesélték a szülőknek, amit tanultak, átéltek a hét során. Kis ajándékkal búcsúztunk a gyerekektől, de reméljük, hogy a kialakult barátságoknak folytatása lesz.