2017 áprilisában indult el az Élelmiszer-mentés Projekt, Isten Igéjének való engedelmesség által.

„Uram mikor láttuk hogy éheztél és tápláltunk volna, vagy szomjaztál és innod adtunk volna? A Király pedig azt mondja majd nekik : Bizony mondom nektek, amennyiben megcselekedtétek ezt akár csak eggyel is az én legkisebb atyámfiai közül énvelem cselekedtétek meg.”

Máté 25.37

Ennek az igének engedelmeskedve kezdtük el a munkát, több lelkes önkéntessel. Adódott egy lehetőségünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesületével kötött szerződésen keresztül hogy, elhozhatjuk a Tescóból az előző nap megmaradt élelmiszereket, pékárut, zöldséget, gyümölcsöt, amit rászorulóknak, nehéz helyzetben lévőknek osztunk szét egy központi helyen, a Palotakerten. Több civil szervezettel összefogva (Nagycsaládosok Egyesülete, Ózon-Pajzs Polgárőr Egyesület) naponta elszállítjuk az egyébként megsemmisítésre kerülő, de még fogyasztásra alkalmas  élelmiszereket. A szállításban már egy éve hűségesen a Máltai Szeretet Szolgálat segít nekünk, amíg nem kapunk erre a célra egy megfelelő járművet. A rászorulók listájának összeállítása, szociális intézményekkel (Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központtal, illetve a Gödöllői Önkormányzattal együttműködve történik, de többen hallomásból is jönnek hozzánk akik valóban nehéz helyzetben vannak, nem csak anyagilag, hanem lelkileg is. Nagyon jó lehetőség szolgálnunk ez emberek felé, és reménységet adni nekik. Isten szeretetét képviseljük és a fizikai éhség mellett a lelki szomjúságot is csillapítjuk.

A megvalósulást önkéntes adomány is segítette (pl. korlátlan előfizetésű telefon használat a napi szervezéshez). Idén áprilistól a Jó Kenyér Pékség adományával is bővült az ellátás. Reményeink szerint még bővülni fog más üzletekkel is (Aldi, Kfc). Hálás vagyok hűséges szolgáló társaimért Szabó Ágiért, Pál Évikéért, Szűcs Katáért és Lakatos Editért, akik rendszeresen vállaljak, és rész vesznek ebben a munkában.