Alpha kurzus

Világszerte milliók vettek már részt Alpha kurzuson, ahol minden – válaszokat kereső – korosztálynak lehetősége nyílik arra, hogy akár saját tapasztalatait és véleményét megosztva vizsgálja és fedezze fel az élet értelmét.

Ebben az egyszerű, mégis rendhagyó formában őszinte és ésszerű válaszokat adunk azokra a kulcskérdésekre, amelyekkel a kereszténység állításainak mérlegelésekor szembe kell néznünk. Aki elgondolkodott már azon, hogy miért is él, mi az életnek (személyesen a saját életének) célja, az otthon érzi magát az Alpha kurzusainkon, ahol éppen ezeket a kérdéseket boncolgatjuk, elemezzük. Itt nincs rossz kérdés, csak rossz válasz! Minden kérdés jogos, amit az igazi keresés motivál. Az egyes témák kibontásánál egyszerűen, hatékonyan, világosan, mai nyelven mutatja be Jézus Krisztus evangéliumát. Olyan alkalmak ezek, ahol már nagyon sokan megtalálták a kérdéseikre a választ.

Azzal, hogy ellátogatsz hozzánk, nem kötelezed el magad sem gyülekezethez, sem vallási irányzathoz. A kurzus ingyenes és nem jár semmilyen regisztrációval. Hetente egyszer, kiscsoportos, kötetlen beszélgetés formájában találkozunk, némi süti és üdítő mellett. Egy-egy kurzus a keresztény hit alapjait felölelő 15 témakör feldolgozásából áll, melyre kb. 12 hét alatt kerül sor.

Néhány, az Alpha kurzus témái közül:

  • Adhat-e ennél többet az élet?
  • Kicsoda Jézus?
  • Miért halt meg Jézus?
  • Miért és hogyan imádkozzak?
  • Miért és hogyan olvassam a Bibliát?
  • Hogyan vezet minket Isten?
  • Isten ma is gyógyít?
  • Kicsoda a Szent Szellem?
  • Mi az egyház?

Érdemes tenned egy lépést, érdemes közelebb kerülnöd a válaszokhoz.

További információk az Alpha kurzusokról

Magyarországon: www.alphakurzus.hu és a világon: uk.alpha.org.

Honnan indult el?

Az Alpha a Holy Trinity Bromptonból (HTB) – anglikán közösség a londoni egyházkerületben – indult el több mint húsz évvel ezelőtt. Ma már a világ 163 országában, minden társadalmi, etnikai és gazdasági körben: börtönökben, diákok és fiatalok között, vidéken és városban, gazdag és szegény közösségekben működik. Az Alpha célja úgy bemutatni a keresztény hit alapigazságait, hogy minden jelentősebb keresztény felekezet hívei felsorakozzanak mögé. Ma már a legkülönbözőbb közösségek használják folyamatos evangelizációs programként: anglikán, baptista, episzkopális, evangélikus, metodista, presbiteriánus, pünkösdi, református, római katolikus, Üdvhadsereg, szabad egyházak, házi csoportok. Világszerte több mint 44.000 kurzus.

Mi történik nálunk egy Alpha kurzuson valójában?

Egy kurzus, ahol lehetőséged nyílik rá, hogy felfedezd a keresztény hitet. Szelíd, visszafogott, barátságos és szórakoztató összejövetel. Minden alkalom közös étkezéssel kezdődik, amely elősegíti az ismerkedést. Figyelj! Tanulj! Beszéld meg! Fedezd fel! Kérdezz – bármit! Az Alpha kurzuson nincs túl egyszerű, sem túl ellenséges kérdés! Az Alpha hétvégén a barátságok és az ismeretek jó légkörben mélyülhetnek tovább. A legfőbb keresztény szervezetek támogatásával működik világszerte.

Kinek szól az Alpha kurzus?

Mindenkinek! Különös tekintettel azokra, akik,
– érdeklődnek a kereszténység iránt,
– új tagjai a közösségnek, vagy csak
– egyszerűen beszélgetni szeretnének az élet „nagy” kérdéseiről

Mennyibe kerül az Alpha kurzus?

Semennyibe! Ez a program teljesen ingyenes!

Hogyan működik a kurzus?

Az Alpha kurzus a keresztény hit alapkérdéseit tárgyaló sorozat, amely egyszerre egy kifejezetten evangélizációs célú és jellegű, “ismeretterjesztő” és életformáló előadás-sorozat, és egyszerre egy kapcsolat- és közösségépítő, kiscsoportos alkalom.

Optimális esetben heti egy alkalommal kerül megrendezésre, egy kb. két és fél órás alkalom keretében.

Az Alpha alkalomnak három fő része van:

1.) Vacsora

Minden alkalom közös étkezéssel kezdődik, amely egy jó lehetőség arra hogy megismerjük egymást.

2.) Előadás

A közös étkezést követően minden héten egy újab témát ismerhetnek meg a jelenlévők. Az egyes előadások címe a Kurzus témái részben lentebb olvasható!.

3.) Megbeszélés

Minden előadás után kis csoportokban megvitatjuk és átbeszéljük az aznap esti témát, feltesszük kérdéseinket és elmondjuk véleményünket
Figyelj, tanulj, beszéld meg, fedezd fel és kérdezz bármit! Az Alpha kurzuson nincs sem túl egyszerű, sem túl ellenséges kérdés!

Minden kurzushoz hozzátartozik egy csendes nap (esetleg hétvége) is, ahol a Szentlélekről lesz szó (Kicsoda és mit tesz a Szentlélek?, Hogyan töltekezhetek be a Szentlélekkel?), illetve arról, hogyan hozhatom ki a legtöbbet az életemből.

További információkért keresse

Szabó Sándort  a +3670323625 számon, vagy írjon email címünkre, a hello@szeretetlangja.hu-ra